GrepoTools

Script, tools en informatie voor Grepolis

Waarom zijn donaties noodzakelijk voor GrepoTools

Enkele jaren geleden ben ik gestart met het spelen van Grepolis. Wat een mooi spel, en wat een geweldige community, zowel de mensen met, als de mensen waar je tegen speelt in het spel.

Tijdens het spelen hoorde ik links en rechts wensen van spelers. Bijvoorbeeld een feature die ze miste in het spel. Doordat programmeren een hobby van mij is, ben ik deze wensen gaan realiseren in een script voor Grepolis. Zo is in 2022 GrepoTools ontstaan.

Tool na tool werd toegevoegd. Tegenwoordig wordt de data van ongeveer 75 servers ieder uur in de database verwerkt en iedere speler die het spel start en GrepoTools gebruikt download de data voor het spel.

Hierdoor moest er eind 2023 een snellere website komen en in 2024 verwacht ik ook dat er een update nodig is.
Voor de ontwikkeling van GrepoTools is niet alleen veel tijd nodig. Helaas lopen ook de kosten op tot nu iets minder als €40 per maand, totaal bijna €480 per jaar.

Ik zou het waarderen als iedere GrepoTools gebruiker een klein deel hiervan, in het geval je dit kunt missen, wilt doneren voor de kosten en ontwikkeling van GrepoTools. Dan blijft het voor mij ook een leuke hobby.